Find ud af om dit guld er ægte!

guldbar

For at finde ud af om om dit guld er ægte, kan det ikke blot vurderes ved at kigge på overfladen. Der er naturligvis nogle stempler, som du kan kigge efter. Det er dog langt fra i alle tilfælde, at man kan regne med disse stempler. Der er nemlig rigtigt mange mennesker derude, som forsøger at snyde sig til ægte guld. Det skal du naturligvis være yderst opmærksom på, da det kan koste dig dyrt.

Se først og fremmest efter de mere officielle mærker på dit guld

Der er efter lovgivning nogle mærker på guld, som der skal være lavet på det. Det skal for det første være et mærke på dem, som har importeret det til Danmark. Derudover skal der være et mærke, fra dem som har solgt dig guldet. Hvis ikke dit guldstykke har nogle af disse mærker, skal du begive dig ud i at købe det. For det første kan det være ulovligt importeret og for det andet kan du formentlig ikke regne en dyt med, om det er ægte eller ej. Derfor anbefaler vi dig kun, at du køber guld, som har disse mærker.

Bid i det!

Du har sikkert set folk i film, der har bidt i deres guld. Den er faktisk god nok, det er umiddelbart den nemmeste måde at vurdere på, om dit guld er ægte eller ej. Du skal naturligvis ikke bide så hårdt, at du ødelægger det. Bid dog tilstrækkelig hårdt at du kan se, det ændre form. Guld er nemlig et blødt metal, og derfor skal det kunne give sig. Kan det ikke det, er det formentlig meget lav karat, eller også er det falsk.

Brug en magnet

Dette er ikke en teknik, som vurderer 100% for dig hvorvidt dit guld er ægte eller ej. Det er kun en teknik, som du kan bruge til at tjekke dit guld en ekstra gang. Rigtigt meget falsk guld, viser sig nemlig at være magnetisk. Guld er IKKE magnetisk, og derfor er det en god indikator for om dit guld er ægte eller ej.

Snak med din guldsmed

Den bedste måde at gøre det på er i mange tilfælde at snakke med en anerkendt guldsmed. Han vil altid kunne finde frem til både hvilken karat, men også om det er ægte eller ej. Derfor er det faktisk en rigtig god idé, lige at snakke med din guldsmed, og eventuelt få ham til at tjekke det, inden du køber guld.

Vi håber denne artikel var nyttig for dig.

/Æktevare.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *